Optometrie

Geschiedenis

Optometrie is in de meeste Engelstalige landen al tientallen jaren een zelfstandig beroep in de eerstelijns gezondheidszorg. In Nederland is het beroep sinds 1988 in ontwikkeling en in 2000 officieel opgenomen in de wet BIG (Beroepen in de Gezondheid). Daarmee werd de optometrist wettelijk erkend als hulpverlener in de gezondheidszorg. Na een 4-jarige hbo-studie aan de Hogeschool Utrecht mag men zich optometrist noemen.

Optometrisch Onderzoek

De optometrist voert een oogonderzoek uit om eventuele oogafwijkingen op te sporen. Dit optometrisch onderzoek bestaat uit:

- Een vraaggesprek over de gezondheid van de ogen
- Een uitgebreide oogmeting
- Een onderzoek naar het binoculair zien
- Het meten van de oogdruk
- Een onderzoek naar de gezondheid van de ogen, zowel aan de buiten- als binnenkant

In geval van oogklachten bent u bij de optometrist dus in goede handen. U moet dan bijvoorbeeld denken aan: wazig zien, dubbelzien, lichtflitsen, zwarte vlekken, rode/branderige/jeukende ogen. Als er in de familie oogziekten zoals glaucoom voorkomen, is het ook verstandig uw ogen te laten onderzoeken. Tijdens het onderzoek leggen we soms het accent meer op het binoculair zien of de oogdruk, afhankelijk van de klachten.

Kosten optometrisch onderzoek €69,-

Wat betekent dit voor u?

Vroeger deed alleen de oogarts het oogonderzoek, maar nu kunt u dus ook bij de optometrist terecht met uw oogklachten. U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig en omdat veel optometristen in optiekzaken werken heeft u geen last van lange wachtlijsten. Blijkt tijdens het onderzoek dat verdere behandeling nodig is, dan wordt u via uw huisarts gericht doorverwezen. Zo krijgt u op een snelle manier de oogzorg die u nodig heeft.
Van Dam Brillen
Contactgegevens
TelefoonWinkel:0172 -612747 Noodnummer:06-23194289
E-mailinfo@vandambrillen.nl
Adres Brugstraat 7
2411 BM Bodegraven
 
Openingstijden
MaandagGesloten
Dinsdag9:00 - 18:00
Woensdag9:00 - 18:00
Donderdag9:00 - 18:00
Vrijdag9:00 - 21:00
Zaterdag9:00 - 17:00
ZondagGesloten
Overige