Oogmeting

Op uw ogen moet u zuinig zijn. Het is dan ook verstandig uw ogen regelmatig te laten controleren. Geen of een verkeerde correctie kan erg veel ongemak veroorzaken, ook al merkt u dit zelf nauwelijks. Zo kan een minieme afwijking al hoofdpijn veroorzaken. Onze medewerkers hebben de kennis en ervaring om u de juiste glazen aan te meten. Met geavanceerde apparatuur bepalen wij de benodigde sterkte voor het kijken, veraf of dichtbij. Een oogmeting zegt eigenlijk niets over de conditie van uw ogen. Daarom controleren wij tevens de balanswerking tussen de ogen. We doen tests die de waarneming van beiden ogen aangaan. Ze geven een beeld van de beweging en samenwerking van beide ogen.

Oogdruk

Behalve bovengenoemde tests wordt, als u ouder dan veertig bent, de oogdruk gecontroleerd. Een te hoge oogdruk (glaucoom) kan leiden tot problemen met het gezichtsveld. Met als mogelijk gevolg gezichtsveldverlies. Gezichtsverlies kan alleen worden voorkomen door het bijtijds signaleren van een afwijkende oogdruk.

Afwijkingen

Mochten er afwijkingen worden gevonden die nader bekeken of behandeld moeten worden, dan worden de bevindingen vastgelegd. We kunnen dan een vervolgafspraak maken voor een gericht optometrisch onderzoek. Als het nodig is sturen wij u met een verwijzing via de huisarts naar de oogarts. Alleen bij acute situaties wordt u direct naar de oogarts verwezen.

Verandert mijn gezichtsvermogen bij het ouder worden?

Ruim 80% van alle informatie om ons heen bereikt ons via de ogen. Goed zicht beïnvloedt daarom direct de kwaliteit van ons leven. De levensstijl van de huidige generatie “senioren” wordt steeds actiever. Er wordt veel van ons gezichtsvermogen gevraagd. Toch zult u merken dat bij het ouder worden het zicht langzaam maar zeker minder wordt. Maakt u zich hierover geen zorgen, de meeste kijkproblemen kunnen met een passende optische correctie weer volledig worden hersteld. Slechts een beperkt aantal afwijkingen maakt medisch onderzoek noodzakelijk. Besteed daarom voldoende zorg aan uw ogen. Laat ze bijvoorbeeld regelmatig door de vakopticien of optometrist controleren. Dan bent u normaal gesproken een leven lang verzekerd van een goed zicht.

Ik heb hoofdpijnklachten, is het zinvol mijn ogen na te laten kijken?

Hoofdpijn kan vele oorzaken hebben. Ook minder goed functionerende ogen kunnen hoofdpijnklachten veroorzaken. Bevinden uw pijnklachten zich in de buurt van het voorhoofd, dan adviseren wij om uw ogen door de opticien of optometrist te laten onderzoeken.
Van Dam Brillen
Contactgegevens
TelefoonWinkel:0172 -612747 Noodnummer:06-23194289
E-mailinfo@vandambrillen.nl
Adres Brugstraat 7
2411 BM Bodegraven
 
Openingstijden
MaandagGesloten
Dinsdag9:00 - 18:00
Woensdag9:00 - 18:00
Donderdag9:00 - 18:00
Vrijdag9:00 - 21:00
Zaterdag9:00 - 17:00
ZondagGesloten
Overige