Optometrie

Het is belangrijk om regelmatig uw ogen te laten controleren. Een kleine afwijking die niet gecorrigeerd wordt kan al hoofdpijn veroorzaken. Met geavanceerde apparatuur bepalen wij de benodigde sterkte voor het kijken en krijgen wij een beeld van de beweging en samenwerking van beide ogen. Als er reden toe is, voeren we een gerichter optometrisch onderzoek uit.

Optometrisch onderzoek

Heeft u klachten als wazig zien, dubbel zien, lichtflitsen, zwarte vlekken of rode/branderige/jeukende ogen, dan is het tijd voor een optometrisch onderzoek. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een gediplomeerd optometrist. Zo wordt ook als u ouder dan 40 bent, de oogdruk gecontroleerd. Een te hoge oogdruk (glaucoom) kan namelijk leiden tot problemen met het gezichtsveld en zelfs gezichtsveldverlies. Andere problemen die met de jaren kunnen komen zijn bijvoorbeeld staar en netvliesloslating, We hebben een goede samenwerking met de huisartsen en indien het nodig is verwijzen wij u via de huisarts naar de oogarts.

Kosten

Een uitgebreide oogmeting inclusief oogdrukmeting kost €25,-. Bij aanschaf van een bril vervallen deze kosten.

Vanaf voorjaar 2018 kan uw huisarts rechtstreeks doorverwijzen naar ons voor een optometrisch onderzoek. Wij bellen u binnen 3 werkdagen voor het maken van een afspraak. U kunt meestal binnen één week terecht en dit onderzoek kost €79,-. Als uw zorgverzekering dit (deels) vergoedt, declareren wij dat voor u. 

optometrie